Jesper

Grundaren till ÅlandsRabatten är Jesper Josefsson.

IDÉN OCH BAKGRUND TILL DET

Efter att ha bott ett tag i Sverige längtade jag tillbaks till vår fina ö och bestämde mig för att flytta hem. Då jag brinner för idrott- och hälsa ville jag gärna göra något för Ålands idrottsliv och på så sätt kom jag på att skapa ÅlandsRabatten.

Jag läste idrotts- och hälsovetenskap i Falun och begav mig därefter ner till Uppsala för att jobba som tränare. Där upptäckte jag olika slags rabatthäften som nästintill alla idrottslag sålde och alla kände till.

Jag älskar att testa nya restauranger och butiker och de här häftena var ett utmärkt sätt att göra det via. Det var bara att bläddra lite så hittade man något intressant och ofta ställen jag annars aldrig skulle hittat.

Jag önskade att det fanns något liknande på Åland och i samband med mitt mål att jobba med Ålands idrottsliv var det enkelt; jag skapar ett eget häfte.

Med ÅlandsRabatten vill jag ge lag, föreningar och även skolklasser en lättsåld produkt att tjäna pengar på. Något alla vill ha och inte bara köper för sakens skull. De nuvarande sakerna som säljs ger inte heller så mycket pengar till lagen eller medför också risk att förlora pengar på vid inköp av produkter. Det i sin tur kan också lägga stor press på alla barn och ungdomar att faktiskt sälja det.

Jag vill att ÅlandsRabatten både ska vara riskfritt och det mest lönsamma de kan sälja – därför får de hela 50% av försäljningen.

Det jag också gillar med häftet är att alla delaktiga gynnas av det. Föreningarna tjänar pengar, konsumenten sparar pengar och företagen får marknadsföring. En win-win situation.